Gotovo nevjerovatne scene viđene su danas tokom sjednice Skupštine Vranja. Odbornici su se otimali oko govornice, puštana je pjesma Lepe Brene, a u jednom trenutku je odbornica vladajuće stranke počela da vrišti.

Opozicija se na početku sjednice bunila zbog velikog broja tačaka dnevnog reda koje su predstavljene na 1.500 strana. Tim povodom odbornik Zoran Stojanović rekao:

“Današnji dnevni red sa 57 tačaka i dodatnim materijalom od 1500 strana predstavlja ozbiljan izazov za nas odbornike. Naša obaveza prema građanima je da temeljno proučimo sve predložene dokumente i donesemo odluke koje će biti u najboljem interesu našeg grada. Međutim, suočeni smo sa situacijom koja postavlja ozbiljna pitanja o izvodljivosti temeljitog čitanja i shvatanja tako obimnog materijala“, kazao je Stojanović.

Kaže da nije realno očekivati da bilo ko od odbornika može detaljno proučiti 1.500 strana materijala u kratkom vremenskom roku i donijeti informisane odluke.

“Ovakav pristup stvara rizik da mnogi važni detalji ostanu neprimjetni, a da se odluke donose na osnovu nepotpunih informacija”, dodao je.

U jednom trenutku odbornici vlasti su zauzeli govornicu, a u koškanju oko toga ko će govoriti, predsjedavajuća Skupštine Zorica Jović (SNS) je počela da vrišti.
Također, u jednom momentu se čula i pjesma Lepe Brene “Četiri godine”.

Share.