Uz prisustvo brojnih pripadnika tzv. Kosovske policije u zgradi opštine u Sjevernoj Mitrovici održana je sjednica skupštine na kojoj su novoimenovani odbornici položili zakletve, a za predsjednika je izabran Nedžat Ugljanin.

Time je faktički opština Sjeverna Mitrovica pripala Albancima, odnosno, oni su preuzeli upravljanje opštinom nakon što su predstavnici Srpske liste napustili institucije, a potom CIK donio odluku da Albance imenuje za odbornike.

Zakletvu je položilo 16 novih odbornika od kojih je samo jedan Srbin, Dušan Milunović sa liste “Građanska inicijativa Srpski opstanak”.

Odbornik u SO Sjeverna Mitrovica Skender Sadiku rekao je na početku sjednice da ima uslova za izbor novog rukovodstva i pročitao je tačke dnevnog reda, prenosi Kosovo onlajn.

On je rekao i da novi odbornici nisu tu svojom voljom, već “zaslugom odbornika iz Srpske liste koji su podnijeli ostavke”.

Nakon polaganja zakletve, jedan od odbornika Ljumi Džaka izneo je zahtjev da novinari zbog gužve i malog prostora napuste skupštinsku salu.

Share.