Po nalogu tužilaštva, policija je jutros privela predsednicu pokreta „Živim za Srbiju“ Jovanu Stojković zbog sumnje da je, objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije, izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda širenjem lažnih vesti.

U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih antivaksera i privođenja i drugih osumnjičenih su u toku, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu koje koordinira ovu akciju.

Tim povodom očekuje se i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodno je iz tužilaštva za visokotehnološki kriminal nezvanično „Blicu“ potvrđeno da je privedeno pet osoba, među kojima i Stojkovićeva, zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije.

Podsetimo, policija je jutros u 06.30 pretresla stan Jovane Stojković i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a Stojkovići su to snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.

Jovana Stojković je tada konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.
Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati snimanje, što je i učinjeno.

Share.