Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović potvrdio je da je uhapšen navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i ocijenio da je to najveći uspjeh crnogorske policije u posljednjih deset godina.

Abazović je pozdravio akciju policije i kazao da je to najveći uspjeh, jer je kako ističe, riječ o kriminalnim grupama koje imaju regionalni značaj.

“Moje čestitke nastavljamo i dalje. Ruka pravde je krenula”, saopštio je Abazović novinarima nakon konferencije Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Tvrdi da, ako ne bude opstrukcija, da će se Crna Gora izboriti sa organizovanim kriminalom.

“Obećali smo građanima da mafija neće vladati Crnom Gorom i to se ostvaruje”, kazao je Abazović i dodao da, ako ih neko ne spriječi u tome – to će i biti činjenica.

Abazović je naveo da je nova Vlada obećala da će borba protiv organizovanog kriminala biti prioritet. Nije žalio da otkriva detalje akcije.

“Ja ne bih želio da ulazim u detalje, jer akcija nije završena”, kazao je Abazović.

Ističe i da je ovo tek početak, jer kako dodaje, ruka pravade do tih ljudi do sada nije stizala.

“Akcija se nastavlja u narednim satima i danima, imaćemo jasniju sliku oko značaja slučaja”, kazao je Abazović, prenio je portal RTCG..

https://twitter.com/PolicijaCG/status/1384776471261106179?s=20

Crnogorska policija objavila snimak hapšenja jednog od najtraženijih pripadnika kriminalnih grupa, Slobodana Kašćelana.

Kašćelan, koji važi za jednog od vođa “kavačkog” klana, uhapšen je sinoć u Kotoru, a u istoj akciji privedeno je još troje njegovih saradnika.

Zbog ove akcije policije, sazvan je hitan sastanak u Podgorici.

Share.