Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u intervjuu za podgoričke “Vijesti” da “svima treba da bude jasno, naročito zvaničnima iz Beograda koji se poprilično bave Crnom Gorom u poslednje vreme, da je ovo nezavisna država koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i ne pristaje na poniženja”.

Abazović je rekao i da ne postoji strah da će DPS da se vrati.

“Ne postoji bojazan za povratak starog režima. Bez obzira na neke nesuglasice, teške reči ili nervozu, siguran sam da svi predstavnici parlamentarne većine neće prokockati istorijski preokret koji se desio prošlog avgusta, kada je prvi put pokrenut demokratski točak. Naročito što pravu demontažu hobotnice tek očekujemo jer ona umnogome zavisi od pravosudnih organa koji su na putu svoje konsolidacije”, kazao je Abazović.
On je poručio da Crna Gora vodi “dobrosusedsku politiku”.

“Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donelo ništa dobro. Budimo posvećeni rešenju problema i menjajmo budućnost. Spreman sam na dijalog sa kolegama, što je u ovom trenutku preko potrebno”, zaključio je Abazović.

Share.