in

Zelenski najavljuje rat na Balkanu: Vjerujte mi, imam informacije..

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da svet treba obratiti više pažnje na situaciju na Balkanu jer, prema njegovim rečima, postoje informacije da Rusija planira započeti rat kako bi skrenula pažnju sa Ukrajine.

“Rusija bi mogla stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pažnju sveta sa rata u Ukrajini”, izjavio je Zelenski.

“Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali ga niko ne želi okončati. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom”, rekao je Zelenski.

“Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije. Rusija ima dugoročni plan: Bliski istok, a sledeća distrakcija biće Balkan. Ako partneri sada ništa ne preduzmu, opet će doći do eksplozija, i opet. To nije novost. Rusija će se pobrinuti da jedna balkanska zemlja zarati s drugom”, rekao je Zelenski.

Upozorio je i na situaciju u Moldaviji. “Rusi žele pokazati da u Moldaviji nešto nije u redu sa izborima. Proglasiti izbore neustavnim. Ponovno srušiti sadašnju vladu, koja je proevropska”, kaže Zelenski.

Haos u Sofiji: Veliki sukob navijača i policije

Subvencija za kupovinu e-auta je povlastica bogatima