in

Više od 2.500 traktora na protestu u Nirnbergu

Njemački poljoprivrednici sa oko 2.500 traktora okupili su se u centru Nirnberga protestujući zbog planiranog postepenog ukidanja Vladinih subvencija, javio je “Sputnjik”.

Nekoliko hiljada farmera iz cijele Njemačke dovezlo se traktorima do centra ovog bavarskog grada. Traktori su bili parkirani širom grada i oko istorijskog trga Folksfestplac.

Mnogi su stigli u grupama koje su predstavljale nekoliko generacija farmera. Učesnici skupa držali su transparente sa zahtjevima za promjenu ili sa parolama “Stop ljevičarskom ideološkom ludilu” i “Poljoprivreda hrani sve, pa i one koji joj se protive”.

Manji broj prisutnih nisu bili poljoprivrednici, ali su došli na protest da bi izrazili svoju solidarnost. Jedan od farmera je rekao “Sputnjiku” da je došao da protestuje ne samo zbog posljednjeg smanjenja subvencija, već i zbog ukupne Vladine politike prema poljoprivredi.

Drugi farmer je rekao da su mnogi od njih ove sedmice učestvovali u protestima poljoprivrednika širom Njemačke i da u ponedjeljak kreću u Berlin, gdje će biti održan završni skup.

WhatsApp uskoro nudi nove mogućnosti

Gubili su 24 razlike, a onda se desila magija: Nevjerovatan trijumf Partizana