in

Varhelji zaboravio isključiti mikrofon pa se našao u centru skandala (VIDEO)

Foto: European Commission

Evropski parlament je tokom ovosedmične plenarne sjednice u Strazburu održao raspravu s evropskim komesarom Oliverom Varheljijem o osnaživanju politike proširenja EU na zapadni Balkan, nakon koje je Varhelji navodno, ne znajući da nije isključio mikrofon, rekao nešto uvredljivo.

Naime, potpredsjednica Odbora za spoljne poslove Željana Zovko govorila je o najnovijem stanju u Bosni i Hercegovini te je istakla nedavno formiranje Savjeta ministara BiH.

Zovko je prilikom rasprave pozvala na punu podršku Komisije novom sazivu, a poseban akcent stavila je na finansijska sredstva EU.

“Bosna i Hercegovina ne smije zaostajati i biti ostavljena da bude političko sredstvo za one političare koji u ovom parlamentu nemaju pojma šta ljudima u Bosni i Hercegovini treba”, kazala je Zovko i dodala da mladi ljudi trebaju iskoristiti podršku EU kako bi državu doveli na evropski put i oslobodili se uplitanja trećih zemalja, prenosi Avaz.

Zovko je svim silama lobirala kod Varheljija za novčana sredstva iz fondova EU, dok joj je s druge strane Varhelji odgovorio da očekuje kako će se novi saziv Savjeta ministara BiH tek dokazati.

Tu nije bio kraj. Nakon brojnih replika Oliver Varhelji, nakon što je odgovorio na pitanja parlamentaraca, sjeo je na svoje mjesto i navodno rekao: “Koliko još idiota ima?”

Mađarska opoziciona stranka Demokratikus Koalicio (Demokratska koalicija) nakon sastanka oglasila se saopštenjem u kojem je pozvala na Varheljijevu ostavku, ističući da je njegov komentar potpuno “kontra” od funkcionisanja Evropskog parlamenta.

Vukanović službenom škodom naletio na grudvu snijega

Revizija CIK utvrdila: Helikopterski servis vozio Dodika na predizborne skupove, prekršen zakon