in

U eksploziji na benzinskoj pumpi u Rusiji poginulo 27 osoba

Broj poginulih u eksploziji u autoservisu sa benzinskom pumpom u gradu Mahačkali, administrativnom centru Republike Dagestan, porastao je na 27.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za vanredne situacije Rusije, požar je na početku zahvatio prostor ispred benzinske pumpe, ali se nedugo nakon toga proširio i na sam prostor pumpe.

-Eksplodirala su dva rezervoara za gorivo, a površina požara dostigla je 600 kvadratnih metara – rekli su u ministarstvu.

Pored 27 osoba koje su poginule u ovoj nesreći, još su 102 osobe povrijeđene, a najmanje deset je u izuzetno teškom stanju.

-Veliki broj stanovnika Dagestana došao je u bolnice kako bi donirali krv za nastradale – piše TASS.

Ruske bezbjednosne službe pokrenule su istragu u slučaju eksplozije te su naveli kako za sada nisu poznati tačni razlozi zbog kojih je došlo do incidenta.

-Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po Članu 3. Krivičnog zakona što uključuje pružanje usluga koje ne ispunjavaju zahtjeve sigurnosti zbog čega se iz nehata prouzrokovala smrt dvije ili više osobe – navodi se u izvještaju.

Ono što je poznato jeste da je požar prvobitno zahvatio zgradu koja se nalazi u blizini benzinske pumpe te da se nakon toga požar proširio i na druge obližnje objekte. U gašenju požara učestvovalo je više od 100 vatrogasaca kao i 20 vatrogasnih vozila.

Kvadrat u Banjaluci pojeftinio za 244 KM

Vojnik bošnjačke nacionalnosti napao srpskog kolegu nožem u kasarni uz pretnju da će ga zaklati