in

Turski parlamentarac zaprijetio Izraelu Allahovim gnjevom pa dobio infarkt za govornicom

Turski član parlamenta srušio se u utorak s očiglednim srčanim udarom usred rasprave o Božjim kaznama za izraelski narod.

Član stranke Felicity (Saadet) Hasan Bitmez pao je pokraj govornice dok se obraćao Velikoj skupštini Turske nacionalne skupštine tokom rasprave o budžetu.

“Nećete izbjeći Allahov gnjev”, rekao je Bitmez (54) nekoliko trenutaka prije nego što se onesvijestio i naizgled udario glavom o pod, odmah privukavši gomilu posmatrača da intervenišu i pruže prvu pomoć.

Brojni izvještaji pokazuju da je došlo do neke vrste srčanog događaja koji je zahtijevao mjere spašavanja života i da je Bitmez nosilima prevezen do kola hitne pomoći koja su ga odvezla u lokalnu bolnicu.

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca napisao je na X, bivšem Twitteru, da je Bitmez postao “uznemiren” tokom svog govora i da pomno prati njegovo stanje. Rekao je novinarima da je Bitmez trenutno na liječenju u jedinici intenzivne njege u gradskoj bolnici Ankara Bilkent.

Predsjedavajući Saadeta Temel Karamollaoğlu rekao je novinarima da je Bitmezovo zdravlje još uvijek ugroženo i zatražio molitve za njegov oporavak,.

GS UN usvojila rezoluciju o prekidu vatre u Pojasu Gaze

Samo u BiH: Bahati vozač pred kamerama poručio policajcu da ima tri vozačke, nazvao ga drotom i provocirao zbog čega je lišen slobode (VIDEO)