Bol i tuga u porodici ubijenog Ervina Fejzića su i dalje svježi, a njegovi najuži članovi porodice ne mogu da shvate kako se to njemu desilo.

Naime, njegov zet Armin Hodžić u izjavi za američke medije kaže da im se javljaju prijatelji iz cijelog svijeta, izjavljujući saučešće:

“Zvali su me prijatelji čak iz Australije, i naravno, iz Bosne”, kaže on, dodajući da je bol i dalje prisutna.

Ervin Fejzić, (37), porijeklom iz Bosne i Hercegovine ubijen je ispred porodične pekare u Lorensvilu u subotu. Policiji nije trebalo dugo da identifikuje i uhapsi 38-godišnjeg Liroja Tejlora, koji je već optužen za ubistvo i oružanu pljačku, između ostalog.

Porodica Fejzić kaže da je Ervin imao svega 50 dolara kod sebe kad je ubijen:

“I, dao mu je taj novac. Sarađaivao je s njim. Dobio je šta je htio. Zašto ga je ubio? To je očigledno pitanje na koje nećemo dobiti odgovor”, kaže Hodžić. Ovo je veliki gubitak za cijelu zajednicu Lorensvila, gdje Fejzića opisuju kao brižnog, divnog supruga i oca koji je za sobom ostavio suprugu i djecu.

“Da vam nešto; nikada nisam upoznao osobu poput njega u mom životu”, kaže Hodžić. On dodaje da je jedini način da se oda pošta Ervinu jeste da svako u zajednici učini neko dobro djelo.

“On je pomogao tolikim ljudima, a nikada ništa nije tražio zauzvrat”, kaže Hodžić.

On dodaje da pekara, koja posluje od 2007. godine, neće još skoro biti ponovo otvorena. Trenutno su pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za Ervinovu suprugu, jer je on bio jedini koji je izdražavao porodicu.Izvor:
Share.