in

Svega ovoga ne bi bilo da je Tramp ostao predsednik: Grenel o situaciji na Kosovu i Metohiji

Izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel oglasio se na Tviteru rekavši da je UNMIK neefikasan i da se poslednje nasilje na Kosovu ne bi dogodilo da su Tramp i njegov tim na funkciji.

„Lider Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu okrivljuje lošu komunikaciju, Evropsku uniju, Fon der Lejenovu i NATO za skorašnje nasilje. Ali on je taj koji je neefikasan i spor. UNMIK je bacanje američkih poreskih dolara i trebalo bi ga drastično reformisati ili okončati“, napisao je Grenel ispod prenosa sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

„Uveren sam da se ovo poslednje nasilje ne bi dogodilo da su Donald Tramp i njegov tim još uvek na funkciji. Trampovom timu je bilo stalo do Balkana i bili su uključeni u detalje. Liderstvo je važno“, naveo je Grenel.

Podsetimo, „okidač“ za nerede predstavljala je akcija kosovske policije u većinski srpskim sredinama na severu Kosova izvedena 13. oktobra, u okviru koje su policajci upadali u apoteke, prodavnice, magacine i druge objekte, uz objašnjenje da se bore protiv krijumčarenja robe.

Razbijen krijumčarski lanac kokaina koji je iz BiH dolazio u Hrvatsku

Ljudi se ne prestaju smijati ovom spomeniku, vidite li zašto?