in

Smijenjena britanska ministarka: Sunak je prekršio niz političkih obećanja

Bivša britanska ministarka unutrašnjih poslova Suella Braverman kritikovala je premijera Rishija Sunaka i njegove kolege nakon što ju je smenio s dosadašnje funkcije, izjavivši da Sunakov plan ne funkcioniše i da hitno mora promeniti kurs.

Sunak je razrešio Braverman nakon niza kontroverzi, uključujući i sada bivšu ministarku, a kulminiralo je člankom u kojem se policija optužuje za dvostruke standarde tokom protesta.

“Netko mora biti iskren: vaš plan ne funkcioniše, pretrpjeli smo rekordan poraz na izborima, vaše resetiranje nije uspjelo i ponestaje nam vremena. Morate hitno promijeniti kurs”, poručila je Braverman Sunaku u poruci objavljenoj na X-u.

“Sunak je prekršio niz političkih obećanja”
Braverman je rekla da je razočaravajuće, ali da je tako “najbolje” to što ju je Sunak zamolio da napusti vladu, i optužila ga je da je prekršio niz političkih obećanja.

Spomenuvši politiku imigracije i Protokol Sjeverne Irske, bivša ministarka Sunaku je poručila: “Očigledno ste opetovano propustili ispuniti sva ključna politička obećanja. Ili vaš osebujan stil vladanja znači da ih niste sposobni ispuniti ili, kako sada doista moram zaključiti, nikada niste ni imali nameru održati ih.”

Glasnogovornik Sunakova ureda rekao je u odgovoru: “Premijer veruje u dela, a ne u reči.”

Izraelska vojska bagerom srušila spomenik Jaseru Arafatu na Zapadnoj obali

Večeras nam stiže zahlađenje praćeno kišom, na planinama moguć snijeg