in

Saučesnik Mirnese S., koja je osuđena za krađu 1,25 miliona evra, slobodan čovjek

Regionalni sud u Štutgartu osudio je Marka I. (45) na uslovnu kaznu jer je pomogao Mirnesi S. (42), porijeklom iz BiH, da ukrade 1,25 miliona evra od firme za transport novca.

Marko I., bivši radnik Daimlera iz Zindelfingena, organizovao je Mirnesino bjekstvo i, uz pomoć švercera, doveo je preko Austrije u Srbiju.

“Na sudu je rekao da nije učestvovao u planiranju zločina i da nije znao koliko novca je Mirnesa ukrala. Rekao je da je dobio 50.000 evra plijena”, prenosi Bild.

Sudija Rajner Gles (62) uzeo je u obzir njegovo priznanje i takođe pretpostavio da Marko govori istinu.

Osudio ga je na samo dvije godine uslovne slobode i poslije šest mjeseci pustio iz pritvora.

Pored toga, Marko I. mora da vrati 50.000 evra “zarade”od krađe. Država jednostavno konfiskuje novac kao prihod od krivičnog djela – pod uslovom da se nešto ima.

U novembru 2022. godine Mirnesa, poznata kao Miki, ukrala je 1,25 miliona evra od svog poslodavca, firme “Prosegur” i pobjegla u inostranstvo sa Robertom S. (29), koji je navodno bio mozak čitave operacije i u kojeg je Mirnesa navodno bila zaljubljena. Zbog ovoga je Mirnesa u julu osuđena na tri godine zatvora, ali uz dobro vladanje, mogla bi da bude na slobodi za 15 mjeseci.

“Za Robertom S. se i dalje traga”, prenosi Telegraf.rs.

Oglasio se poslanik SP-a – otac osumnjičenog za ubistvo inspektora

Mitroviću i Milinković-Saviću naređeno da hitno napuste Iran