in

Ruski FSB uhapsio bivšeg radnika američke ambasade (VIDEO)

Ruska obavještajna agencija (FSB) uhapsila je i optužila bivšeg radnika američke ambasade, optužujući ga za snabdijevanje Vašingtona informacijama u rijetkom direktnom napadu na diplomatsko predstavništvo.

Robert Šonov, koji je 25 godina radio u američkoj ambasadi u Vladivostoku na ruskom Dalekom istoku, uhapšen je u martu, ali FSB je tek sada objavio detalje o njegovom hapšenju i video.

Obavještajna agencija je tvrdila da je “spriječila nezakonite aktivnosti doušnika američke ambasade u Moskvi” i optužila ga za “povjerljivu saradnju” sa stranom državom, što je kazneno djelo manje teško od špijunaže, za koje je predviđena kazna do osam godina zatvora.

Obavještajna agencija objavila je snimak na kojem se vidi kako njeni agenti, obučeni u komunalne službenike, privode muškarca dok izlazi iz kuće i odvode ga.

U drugom videu, za koji se vjeruje da je snimljen ovog ljeta, Šonov je rekao da su mu se prošlog septembra obratili radnici američke ambasade tražeći od njega da prikupi obavještajne podatke o sukobu u Ukrajini i naporima mobilizacije: “Izrazili su interes za prikupljanje informacija o visokopozicioniranim osobama i događajima koji se odvijaju.”

Nije rekao kakve podatke SAD traži, prenosi “Telegraph”.

Prijem mladih rukometaša u Predstavništvu Republike Srpske u Austriji

Pratite uživo kako se nevrijeme približava BiH