in

Putin se zbunio pri suočavanju sa svojim AI dvojnikom (VIDEO)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izgledao je zbunjeno kada se suočio sa verzijom sebe generisanom vještačkom inteligencijom (AI) tokom današnjeg maratonskog onlajn i TV nastupa tokom kojeg je odgovarao na pitanja novinara i probrana pitanja građana.

Putinov “dvojnik” iskoristio je priliku da mu postavi pitanje, prenosi Rojters.

“Vladimire Vladimiroviču, zdravo, ja sam student državnog univerziteta u Sankt Peterburgu. Htio bih da pitam da li je tačno da imate mnogo dvojnika”, rekao je Putinov dvojnik, izazivajući smijeh u punoj dvorani u Moskvi.

“Da pitam i kako gledate na opasnosti koje u naše živote donose vještačka inteligencija i neuronske mreže”, dodao je dvojnik koji je izgledao kao Putin i govorio njegovim glasom.

Pitanje je izazvalo oklijevanje kod Putina što mu se rijetko dešava, a bio je već u četvrtom satu odgovaranja na pitanja građana na maratonskoj onlajn konferenciji, prenose Vijesti.me.

“Vidim da možda ličiš na mene i govoriš mojim glasom. Ali sam razmišljao o tome i samo jedna osoba može biti kao ja i govoriti mojim glasom, i to ću biti ja”, rekao je Putin, dodajući “Uzgred, to je moj prvi dvojnik”.

Često se spekuliše posebno u zapadnim medijima da Putin ima jednog ili više dvojnika da umjesto njega nastupaju na nekim javnim skupovima. Kremlj je to demantovao.

Orban: Mađarska nije željela da učestvuje u lošoj odluci Evropskog savjeta

Marija Šerifović dobila bebu, rodio se Mario