Ruski predsjednik Vladimir Putin izgledao je zbunjeno kada se suočio sa verzijom sebe generisanom vještačkom inteligencijom (AI) tokom današnjeg maratonskog onlajn i TV nastupa tokom kojeg je odgovarao na pitanja novinara i probrana pitanja građana.

Putinov “dvojnik” iskoristio je priliku da mu postavi pitanje, prenosi Rojters.

“Vladimire Vladimiroviču, zdravo, ja sam student državnog univerziteta u Sankt Peterburgu. Htio bih da pitam da li je tačno da imate mnogo dvojnika”, rekao je Putinov dvojnik, izazivajući smijeh u punoj dvorani u Moskvi.

“Da pitam i kako gledate na opasnosti koje u naše živote donose vještačka inteligencija i neuronske mreže”, dodao je dvojnik koji je izgledao kao Putin i govorio njegovim glasom.

Pitanje je izazvalo oklijevanje kod Putina što mu se rijetko dešava, a bio je već u četvrtom satu odgovaranja na pitanja građana na maratonskoj onlajn konferenciji, prenose Vijesti.me.

“Vidim da možda ličiš na mene i govoriš mojim glasom. Ali sam razmišljao o tome i samo jedna osoba može biti kao ja i govoriti mojim glasom, i to ću biti ja”, rekao je Putin, dodajući “Uzgred, to je moj prvi dvojnik”.

Često se spekuliše posebno u zapadnim medijima da Putin ima jednog ili više dvojnika da umjesto njega nastupaju na nekim javnim skupovima. Kremlj je to demantovao.Izvor:
Share.