in

Putin: Prigožin bio čovek složene sudbine, ali talentovan – dao veliki doprinos u Ukrajini

Foto: Sputnik / Elena Kopylova

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama poginulih u jučerašnjoj avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti u kojoj je poginuo i osnivač grupe Vagner Evgenije Prigožin.

Prigožin je bio čovek složene sudbine, ali talentovan, rekao je Putin na sastanku sa v.d lidera DNR Denisom Pušilinom.

„Prigožina sam poznavao veoma dugo, od početka devedesetih. To je bio čovek složene sudbine, pravio je ozbiljne greške u životu. Postizao je neophodne rezultate i za sebe, a i kada sam to tražio od njega zarad opšteg dobra kao što je to bio slučaj poslednjih meseci. Bio je talentovan čovek, talentovan biznismen. Radio je ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu, posebno u Africi i svuda je postizao rezultate“, rekao je Putin.

On je istakao da se Prigožin bavio u Africi naftom, gasom, eksploatacijom plemenitih metala i dragog kamenja.

„Koliko znam, baš juče se vratio iz Afrike i ovde se sastao sa nekim zvaničnicima“, dodao je Putin.

„Vagner“ je dao značajan doprinos borbi protiv nacizma u Ukrajini – „to nećemo nikada zaboraviti“, kazao je ruski lider.

Putin je dodao da ga je šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin izvestio o početku istrage avionske nesreće sa Prigožinom, te da će to biti dovedeno do kraja.

Podsetimo, u padu aviona u Tverskoj oblasti poginulo je 10 ljudi. Federalna agencija za vazdušni saobraćaj potvrdila je da se Evgenije Prigožin nalazio na listi putnika.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak.

Mladi se liječe i od zavisnosti od telefona

Odličan žrijeb za Đokovića na US Openu: Novak saznao rivale u pohodu na 24. grend slem