in

Putin: Ne možemo i nećemo da se razvijamo izolovano od svijeta

Foto: Sputnik / Mihail Klimentьev

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da njegova zemlja ne može da se razvija izolovano od cijelog svijeta i da mora da se fokusira na razvoj sopstvene tehnologije i podršku kompanijama koje se brzo razvijaju.

“Očigledno je da ne možemo da se razvijamo izolovano od ostatka svijeta i nećemo. U današnjem svijetu nemoguće je sve zaokružiti i postaviti ogromnu ogradu, to je jednostavno nemoguće”, poručio je Putin na sjednici Savjeta za strateški razvoj i nacionalne projekte, prenijela je agencija TAS S.

Ukazao je da antiruske sankcije predstavljaju ogroman izazov za zemlju, ali da Rusija neće odustajati, već će se još intenzivnije razvijati koristeći postojeći potencijal.

“Jasno je da je ovo veliki izazov za našu zemlju, ali mi ne samo što ne namjeravamo da odustajemo ili, kako neki od naših dobronamjernika predviđaju da se vratimo decenijama unazad. Naravno da ne, naprotiv, shvatajući ogromnu količinu poteškoća koje stoje pred nama, mi ćemo intenzivno i kompetentno tražiti nova rješenja, efikasno koristiti postojeće suverene tehnološke rezerve i razvoje domaćih inovacionih kompanija”, rekao je Putin, prenio je Interfaks.

Ruski predsjednik je priznao da je sve ovo izuzetno težak zadatak i dodao da su ruske vlasti svjesne toga.

Poručio je da su potrebne mjere podrške razvojnim institucijama i napomenuo da je neophodno razumjeti kako će se to uraditi u uslovima sankcija.

Ponovio je da smanjenje siromaštva u Rusiji ostaje jedan od glavnih ciljeva nacionalnih projekata.

“Jedan od naših glavnih nacionalnih ciljeva, o čemu stalno pričamo je poboljšanje ekonomske situacije naših građana, povećanje njihovih prihoda, posebno za one građane koji žive, najblaže rečeno, skromno, odnosno glavni cilj je smanjenje siromaštva”, kazao je Putin.

Osumnjičene da su lažno prijavile krađu stvari vrijednih 16.000 KM

Bilećanin u svom dvorištu postavio tablu Trg Novaka Đokovića