in

Prestolonaslednik Emirata: Rusija ima pravo da osigura nacionalnu bezbednost

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom el Nahjanom o toku realizacije sporazuma u formatu OPEK+ i situaciji u Ukrajini. Al-Nahjan je konstatovao da Rusije ima pravo da osigura nacionalnu bezbednost.

„Razmotrena je takođe situacija oko Ukrajine. Vladimir Putin je detaljno izložio uzroke, ciljeve i zadatke ruskih specijalnih vojnih operacija za zaštitu Donbasa. Muhamed al Nahjan je konstatovao pravo Rusije da obezbedi nacionalnu bezbednost“, piše u saopštenju.

Razmotren je tok realizacije sporazuma u formatu OPEK+. Podvučena je namera da se nastavi sa koordinacijom dve zemlje u interesu podrške stabilnosti svetskom energetskom tržištu“, navodi se u saopštenju.

Vladimir Putin i Muhamed el Nahjan su izrazili spremnost u daljem razvoju bilateralnih odnosa strateškog partnerstva.
„Razmotrena su aktuelna pitanja saradnje Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Data je visoka ocena postignutom nivou u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i drugim oblastima. Podvučen je važan značaj konstruktivnog zajedničkog rada u okviru međunarodnih organizacija, pre svega Ujedinjenih nacija. Izražena je obostrana spremnost na dalji razvoj bilateralnih odnosa strateškog partnerstva“, navodi se u saopštenju.

Čović i Plenković: Vrijeme za ozbiljnost i poštovanje dejtonske strukture BiH

Ukrajinski zarobljenici dovedeni su pred spomenik deci poginuloj u Donbasu