in

Plastičnim pištoljem koji je kupio u BiH opljačkao tri banke u Švajcarskoj

Zerin B. (34) proglašen je krivim za pljačku 160.000 franaka koje je ukrao iz tri banke u Švajcarskoj, a otkriven je tako što je novac trošio na luksuzni život u najskupljim hotelima.

On je osuđen na sedam i po godina zatvora, a presuda još nije pravosnažna.

Švajcarski mediji ne navode nacionalnost osuđenog, ali je on sam tokom suđenja rekao da je banke opljačkao replikom pištolja koju je u Bosni i Hercegovini kupio za manje od 10 evra.

Zapravo, sama činjenica da nije koristio pravi pištolj je bila olakšavajuća okolnost za Zerina B., za kojeg mediji navode da je na društvenim mrežama poznat i kao model.

Iako je on tokom suđenja rekao da je pljačke izveo “ tek tako, skoro pa spontano”, dakle, bez umišljaja, sudija nije prihvatio ovaj argument, naglasivši da su njegovi napadi bili “ krajnje sebični i apsolutno nemilosrdni”.

Inače, tokom suđenja moglo se čuti da osuđeni zapravo kocarski zavisnik te da postoji mogućnost da ponovi krivično djelo:

“Ali, nadamo se da ćete iskoristiti ovaj period proveden u zatvoru, razmisliti dobro o svemu i na kraju krenuti pravim putem”; rekao je na kraju predsjedavajući sudija.

Golman RKC-a teško povrijeđen na terenu, bori se za život

Grenel: Salivan i Blinken dali lažne informacije o srpskim trupama