in

Ovo je masovni ubica iz SAD-a: Bivši vojnik, čuo glasove u glavi, prijetio masakrom

Policija je identificirala napadača koji je u srijedu u gradu Luistonu u američkoj saveznoj državi Mejn iz puške ubio najmanje 22 ljudi, a 50 do 60 ih ranio, te za njim traje masovna policijska potjera.

Policijska uprava Luistona objavila je da je riječ o Robertu Kardu (40), rekavši da ga treba “smatrati naoružanim i opasnim”.

Policijski obavještajni bilten otkrio je da je Kard bio obučen za instruktora vatrenog oružja u rezervnoj ustanovi američke vojske u Mejnu. U dokumentu, koji je pregledao The Associated Press i koji je proslijeđen službenicima za provođenje zakona, kaže se da je Kard bio u ustanovi za mentalno zdravlje dvije sedmice u ljeto 2023. godine. Nisu dati konkretni detalji o njegovom liječenju ili stanju.

U dokumentu se također navodi da je Kard prijavio da je čuo glasove i da je prijetio da će pucati u vojnoj bazi za obuku u Sakou.

Kako je objavljeno, u traganje za napadačem uključeno je stotine policajaca.

Policija je ranije objavila tri fotografije na Facebooku, zatraživši pomoć javnosti u identifikovanju i lociranju napadača. Na dvije se nalazio osumnjičeni, bradati muškarac u smeđoj jakni s kapuljačom i farmerkama koji drži nešto nalik poluatomatskoj pušci, a na jednoj bijeli gradski terenac.

Ako 22 mrtvih bude konačna brojka, ovo bi bio najsmrtonosniji masakr u Sjedinjenim Državama od avgusta 2019., kada je naoružani muškarac otvorio vatru na kupce u supermarketu u El Pasu u Teksasu, ubivši ih 23, prenosi Jutarnji.hr.

Muslimani u BiH 5 mjeseci nakon rata četvoricu Srba isekli testerom!

Benjamina Karić željela zabraniti koncerte Aleksandre Prijović?