in

Orban: Brisel se igra vatrom

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Zapad je na korak od slanja trupa u Ukrajinu i danas u Briselu vlada proratna većina, saopštio je mađarski premijer Viktor Orban.

”U Evropi je raspoloženje ratno, a politikom dominira logika rata. Vidim pripreme za rat od svih i sa svih strana. Generalni sekretar NATO-a želi da uspostavi ukrajinsku misiju NATO-a. Evropski lideri su već ušli u rat, razgovaram s njima, čujem ih, oni vide ovaj rat kao svoj i vode ga tako”, istakao je Orban.

Mađarski lider je ukazao na postepeno povećanje pomoći Evrope Ukrajini, počevši od slanja vojne opreme i uvođenja sankcija Rusiji do slanja oružja i novca, prenio je “HirTV”.

”Novac, novac, oružje, ali situacija se ne popravlja, zapravo se pogoršava. Na korak smo od toga da Zapad šalje trupe u Ukrajinu. Ovo je vrtlog rata koji može da odvuče Evropu u dubinu. Brisel se igra vatrom”, upozorio je Orban i naglasio da Budimpešta neće biti uvučena u rusko-ukrajinski sukob.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio je da je strategija evropskih lidera štetna po Evropljane i istakao da, uprkos tome što se lideri EU ”osjećaju kao da su u ratu”, Evropa to nije, jer je ”niko nije napao”.

Ambasador Irana: U Srebrenici se desio zločin, a ne genocid

Hag donio novu odluku o Šešelju!