in

Oglasili se srpski vatrogasci iz žarišta požara u Grčkoj: U stanju smo pripravnosti

Mi smo u stanju pripravnosti da na poziv, u veoma kratkom vremenskom roku, izađemo i priključimo se, rekao je Davor Vidović, pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasne – spasilačke jedinice (SVS) Srbije.

Vidović, koji se nalazi u Grčkoj sa ekipom srpskih vatrogasaca, izjavio je danas da se požari u Grčkoj smiruju i da je situacija nešto bolja nego prethodnih dana.

On je rekao , obraćajući se iz vojne baze u Volosu, gdje se nalazi ekipa SVS, da se vrijeme promijenilo, pa nije vrućina kao prethodnih dana, kada ni tokom noći temperatura nije padala ispod 34 stepena, a snažan vetar promjenjivog pravca pravio probleme i doprinosio širenju i rasplamsavanju požara.

„Trenutno je znatno mirnija situacija. Domaće snage su same u stanju da saniraju požare i mi smo u stanju pripravnosti da na poziv, u veoma kratkom vremenskom roku, izađemo i priključimo se gašenju požara da ne dođe do požara većih razmera“, rekao je Vidović.

Dodao je da su sinoć imali onlajn sastanak sa predstavnicima civilne zaštite EU i vođama svih spasilačkih timova u Grčkoj i da je konstatovano da se situacija smiruje na Rodosu, Kritu, kao i u okolini Volosa, tako da je stanje znatno bolje nego što je bilo prethodnih dana.

Vidović kaže da je stanje u srpskom timu izuzetno i da su momci veoma raspoloženi i orni za rad.

Putin oprostio 23 milijarde dolara duga Africi

Vranješ: Mene ne mogu da smijene ni Komšić ni Bećirović