Proruske snage u istočnoj Ukrajini optužile su ukrajinske vladine snage za današnje artiljerijske i minobacačke napade u tri odvojena incidenta, javlja ruska agencija Interfaks, prenose mediji.

Samoproglašena Donjecka Narodna Republika je saopštila da je granatirano selo Petrivske jutros u 05.30 časova po lokalnom vremenu, dok je samoproglašena Luganska Narodna Republika prijavila jutros dva incidenta sa minobacačkom vatrom, piše Rojters.

Iz mislje LNR-a pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju poručuju da su ukrajinske vladine trupe u protekla 24 časa čak 29 puta prekršile primirje na teritoriji LNR-a.

“U protekla 24 sata, odnosno 17. februara, registrovano je ukupno 29 kršenja primirja od strane vojnih jedinica Ukrajine”, saopštila je ta misija na svom Telegram kanalu, a prenosi ruska agencija TAS S.

Agencija Interfaks javlja da je rusko ministarstvo odbrane objavilo da se nekoliko ruskih pješačkih jedinica vratilo u svoje baze u regijama Dagestan i Čečenija, i to nakon što su završili vježbe na Krimu.

Kremlj je ove nedjelje saopštio da je počeo sa povlačenjem dijela vojnika iz područja koja se graniče sa Ukrajinom, ali Kijev i Zapad taj potez osporavaju, navodeći da su određene jedinice i oprema zamijenjene drugima.Izvor:
Share.