in

Nova drama u bivšoj firmi Mirnese S: Radnica ukrala šest miliona evra

Policija traga za 26-godišnjom ženom koja je iz firme Prosegur, bivše firme Mirnese S, ukrala šest miliona evra.

Kako prenosi njemački Bild, kompanija Prosegur se bavi transportom novca, a najnovija krađa je treća po redu za manje od godinu dana.

Karla Mosterc, portparolka tužilaštva u izjavi je potvrdila da je došlo do krađe te da osumnjičena nije još uhapšena, ali jeste njen saučesnik.

Kako prenose njemački mediji, do pljačke je došlo 2. septembra, a kako je sutradan bila nedjelja, nestanak novca je otkriven tek u ponedjeljak i tako je izgubljeno dragocjeno vrijeme kada je riječ o istrazi.

Zaposlenica kompanije za prevoz novca Prosegur je jednostavno novac iz kompanije iznijela u vrećama za smeće.

Naime, u policijskom saopštenju stoji da je žena tokom svoje smjene ključem mirno otvorila sefove s novcem i sve ubacila u vreće za smeće. Zatim je s vrećama za smeće izašla iz kompanije. To se kasnije sve vidjelo na snimci nadzorne kamere.

Njen pomagač, kojeg mediji identifikuju kao Volkan Ö. (33), Nijemac turskog porijekla, uhapšen je prije tri dana

Podsjetimo, iz štutgartske filijale Prosegur, oktobra prošle godine Mirnesa S.(42) je ukrala 1,25 mliona evra. Novac nikada nije pronađen, a ona je pri hapšenju imala svega 250 evra kod sebe.

Nakon nje, kompaniju je opljačkao i Mirnesin kolega Cem M. (27), koji je nedavno osuđen na dvije i po godine zbog krađe 135.000 evra iz firme Prosegur, decembra prošle godine. On je, navodno, vratio novac.

Sudar kod Zvornika: Jedna osoba poginula, dijete prevezeno u bolnicu

Đoković slomio Medvedeva u finalu US opena i pokorio Ameriku