in

Nema predaje: U Moskvi organizovan skup podrške Srbiji i srpskom narodu na Kosmetu

Foto: Sputnik / Nikolina Tesla

Srpska dijaspora u Moskvi i veliki broj Rusa pružili su podršku Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji simboličnom vožnjom kroz prestonicu Rusije, od ambasade Srbije do Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Kako kaže za Sputnjik Ljubov Simaganova, član patriotske zajednice „Autokolona Solidarnosti sa Oružanim snagama Rusije“, događaj je organizovan u znak podrške Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

„NATO i Sjedinjene Američke Države čine sve da izazovu sukob na Kosmetu. Kosovo je Srbija. I u to nema sumnje. Mi – Rusi, poštujemo istoriju. Okupili smo se da pružimo podršku srpskom narodu i pokažemo da je naš narod svim srcem uz njih“, objašnjava sagovornica Sputnjika.

„Svoje ne napuštamo“

Veliki broj vozila prošao je kroz Moskvu sa zastavama Rusije i Srbije uz intoniranje pesama „Sini jarsko sunce sa Kosova“, „Oj Kosovo Kosovo“, “Kosovo je Srbija”. Na mnogim vozilima bile su oznake „Z“ i „V“ koje imaju ruski tenkovi i vojna tehnika koja se koristi u operaciji u Ukrajini.

Na vozilima osim zastava mogli su se videti razni natpisi: “Podržimo naše”, „Svoje ne napuštamo“…

Rusi i Srbi stoje rame uz rame

Prema rečima Nike Vujičića, Srbina u Moskvi i jednog od organizatora događaja, Rusija je uvek bila i biće rame uz rame uz srpski narod.

„Ruski narod zna koliko je sada teška situacija na Kosovu i Metohiji. Oni kao i mi znaju da je Kosovo sveta srpska zemlja i da će uvek i biti. Takođe, ovim putem Rusi žele javno da izraze zahvalnost srpskom narodu za svakodnevnu podršku koju pružaju Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji se svakodnevno bori protiv satanista i fašista- Amerike i NATO-a, za mir, slobodu svog naroda i pravoslavlje“, objašnjava sagovornik Sputnjika.

Učesnici ove simbolične vožnje kroz prestonicu Rusije, prema rečima Simaganove, žele da prenesu važnu poruku Americi.

„Politika NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država je nemoralna. Oni su ubice. Mi želimo da SAD znaju i shvate da se Rusi i Srbi njih uopšte ne boje. I neka zapamte da ćemo se u svakom trenutku držati zajedno. Zajedničkim snagama pobedićemo ovo zlo“, konstatuje Simaganova.

Slično mišljenje deli i Vujičić. Prema njegovim rečima, ruski i srpski narod želi da prenese jasnu poruku NATO zlikovcima na čijem se čelu nalazi Amerika.

„Neka idu sa Kosova. I neka se pridržavaju Rezolucije 1244. Ne trebaju da se igraju s vatrom jer će im se obiti od glavu. Njihovo vreme zločina i otimačina je prošlo“, ističe Vujičić.

Natovci će odgovarati za počinjene zločine

Natovci će, kako tvrdi Vujičić, odgovarati za sve počinjene zločine.

„Oni će odgovarati za zločine koje su počinili od kraja Drugog svetskog rata do danas. Počinili su zločine u Libiji, Iraku, Siriji, Avganistanu, Jugoslaviji i sada ih čine na teritoriji Ukrajine. NATO i Evropska unija će uskoro nestati. Ako se ne raspadnu od svojih rak rana, biće uništeni od Rusije. Ruska država je na strani pravde. Bog je uz srpski i ruski narod. Živela Srbija, živela Rusija“, naglašava sagovornik Sputnjika.

Podsetimo, Srbi sa severa Kosova i Metohije već sedmi dan su na barikadama koje su postavljene nakon što je tzv. kosovska policija na prelazu Jarinje uhapsila i nekadašnjeg pripadnika tzv. kosovske policije Dejana Pantića, zbog optužbe za navodno terorističko delovanje.

Dodik: Srpski narod jedinstven bez obzira na pritiske

Osuđeni pedofil platio zatvorsku kaznu i vratio se da radi kao nastavnik u školi