in

Najnoviji Bajdenov gaf izazvao smijeh ljudi (VIDEO)

Predsjednik Amerike, Džo Bajden, u četvrtak je napravio novi gaf na samitu Azijsko-pacifičke privredne saradnje (APEC) u San Francisku. Više niko ni ne broji koliko ih je napravio i pitanje je kakvog smisla ima njegova kandidatura na predstojećim američkim izborima.

Američki predsjednik obratio se izvršnim direktorima, a onda pokušao pročitati listu tehnoloških kompanija s telepromptera.

“Ovdje u ovom svijetu, ovaj svjetski poznat centar inovacija, toliko mnogo tehnoloških kompanija poput Anthropica i… pogrešno ću se izraziti” krenuo je Biden zamuckivati, a onda je zastao nakon što je shvatio da je čitanje s blesimetra za njega, preteška zadaća.

Nastavio je:

“Neću ni pokušati. Bolje je ne pokušavati, i ne izgovoriti pogrešno, nego pokušati i pogrešno izgovoriti” kazao je Biden.

Prisutni su se smijali dok se Bajden takođe nasmiješio, a onda je nekako nastavio sa svojim govorom.

Inače, na samitu APEC-a Bajden se sastao s Si Đinpingom, kineskim predsjednikom, prvi put u godinu dana. Ali ni posjeta kineskog predsjednika nije prošla bez Bajdenovih pogrešnih procjena.

U jednoj od rijetkih pres konferencija na kojoj su ga pustili da sam priča i komentariše aktuelna svjetska događanja Bajden je uspio uvrijediti Si Đinpinga i nazvati ga “diktatorom”, a američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu skoro je pozlilo nakon te Bajdenove rečenice, prenosi “Jutarnji”.

Dodik: Nečuveno da ubica Srba boravi u BiH, a niko ne reaguje

Amerikanci masovno na TikToku dijele Bin Ladenovo pismo uz komentar: Bio je u pravu (VIDEO)