in

Mediji: Ruski general uhapšen jer je podržavao Prigožina tokom pobune

Foto: Sputnik / Sergeй Guneev

General Sergej Surovikin, zamjenik komandanta združene grupe ruskih trupa u Ukrajini, uhapšen je, tvrdi “Moscow Times” pozivajući se na dva izvora bliska ruskom Ministarstvu odbrane. Zvaničnih oglašavanja ovim povodom još nema.

“Tamo, priča sa njim nije bila OK. Za moć. Ne mogu ništa više da kažem”, prokomentarisao je razlog hapšenja jedan od izvora.

“U kontekstu Prigožina. Očigledno je Surovikin izabrao stranu Prigožina tokom pobune”, rekao je drugi izvor. Na pitanje gdje je general sada, odgovorio je: “Ovu informaciju ne komentarišemo ni internim kanalima.”

Glasine o hapšenju Surovikina ranije je objavio vojni bloger Vladimir Romanov. Prema njegovim riječima, general je uhapšen 25. juna, dan poslije pobune Vagnerovog PMC-a na čelu sa Jevgenijem Prigožinom. Prema njegovim riječima, Surovikin se nalazi u istražnom zatvoru Lefortovo.

Surovikin je navodno unaprijed znao za planove Jevgenija Prigožina da pokrene oružanu pobunu protiv ruskog vojnog vrha, objavio je ranije “New York Times” pozivajući se na američke zvaničnike upoznate s obaviještajnim podacima.

Obalska straža SAD: Pronađeni ostaci Titana i tijela putnika

Pevačica Madona hitno prebačena u bolnicu, nađena bez svesti, odložena svetska turneja