in

Masivan napad na Krimu: Ogroman crni oblak prekriva grad – VIDEO

Ukrajinski dronovi kamikaze rano jutros napali su rafineriju i skladište nafte ruske vojske u Kozača zalivu u blizini Sevastopolju.

Dronovi su se obrušili u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu na rafineriju. Uslijedila je stravična eksplozija, a vatra i gust crni dim nadvio se na grad.

Veliki broj vatrogasnih ekipa upućen je na gašenje požara. Poslat je i vatrogasni voz. Rusi su ovaj požar na skali od 18 označili na 4 nivo.

Nad gradom se i dalje vije gust crni dim, a na mjesto napada Ministarstvo odbrane Ruske Federacije poslalo je i kontradiverzione ekipe koje nadgledaju mjesto.

Zapanjujući snimci pokazuju kako se nebo crni nad Sevastopoljom koji su zauzeli Rusi. Gust dim se uzdiže zbog ogromnog požara, a oblak poput džinovske pečurke mogao se vidjeti kilometrima unaokolo nakon dvije ogromne eksplozije.

Eksplozije su se dogodile u 4:20 i 4:21 po lokalnom vremenu – a vjeruje se da je do sedam rezervoara goriva izgorjelo.

I moskovski zvaničnik kaže da je požar u rezervoaru za gorivo vjerovatno posljedica napada dronom. Ruski guverner Mihail Razvožajev objavio je na Telegramu da je u Sevastopolju izbio veliki požar.

“Ogroman požar izbio je u krimskom lučkom gradu Sevastopolju nakon vjerovatnog napada dronom na rezervoar za skladištenje goriva”, napisao je na Telegramu Mihail Razvožajev

“Ogroman požar izbio je u krimskom lučkom gradu Sevastopolju nakon vjerovatnog napada dronom na rezervoar za skladištenje goriva”, napisao je na Telegramu Mihail Razvožajev.

“Situacija je pod kontrolom naših vatrogasaca i svih operativnih službi”, rekao je Razvožajev i dodao da niko nije povrijeđen.

“Pošto je količina goriva velika, biće potrebno vrijeme da se požar lokalizuje”, dodao je.

Ukrajina je u više navrata izjavljivala svoju namjeru da povrati poluostrvo Krim, koje je Rusija pripojila 2014. godine, uz međunarodnu negodovanje. Ukrajinska vojska nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar u subotu.

Ovo je inače najžešći napad od početka rata poslije udara na Krimski most 6. oktobra 2022.

Vjeruje se da je ovo osveta za jučerašnje raketiranje i gađanje zgrade. Ukrajinci su juče izveli seriju udara na Donjeck zbog rušenje zgrada u gradu Umanju.

FK Radnik održao sastanak sa Zdravkom Mamićem, dao im je “neprocjenjive” savjete

Milomir Marić: Marfi namjestio snimak kako bi satanizovao Dodika i Vučića