in

Let otkazan jer je pilot bio pijan

Foto: Pixabay

Let “Delta erlajnsa” iz Edinburga u Škotskoj za Njujork je otkazan nakon što su lokalne vlasti uhapsile člana posade prije polijetanja.

“‘Delta’ potvrđuje da je jedan od članova posade priveden u petak ujutro na aerodromu EDI”, rekao je portparol u izjavi za insider.com.

Iako portparol nije potvrdio ulogu člana posade, Mateuš Maščinski, stjuard koja objavljuje blog za radnike aviokompanije, izvijestio je da je pilot aviona uhapšen i priveden.

Prema riječima Maščinskog, član posade je optužen po Zakonu o bezbjednosti na željeznici i transportu iz 2003. godine, koji je djelimično nametnuo ograničenja na konzumaciju alkohola za članove posade.

Portparol je odbio da navede razlog za hapšenje, ali je napisao da je “‘Deltina’ politika alkohola među najstrožima u industriji i da nemamo toleranciju na kršenje.”

Prema RTSA, zakonska granica alkohola u krvi za članove posade aviokompanije je 20 miligrama alkohola u 100 mililitara krvi. Granica alkohola u krvi za vožnju automobila u Škotskoj je, s druge strane, 50 miligrama alkohola u 100 mililitara krvi.

Prema riječima Maščinskog, maksimalna kazna za svakoga ko je proglašen krivim za alkoholisanost preko propisane granice je kazna od dvije godine zatvora.

Pogledajte trenutak u kojem je Plazibat nokautirao sudiju i tako arbitru okončao borbu

KUD “Nikola Kokošar” oduševio novom obradom, snimak postao viralan (VIDEO)