in

Kenedi Mlađi: Sve što nam govore o ovom ratu je laž – Ukrajinci ginu osam puta više od Rusa

Foto: Twitter

Konkurent Džozefu Bajdenu za predsedničku nominaciju demokrata, sin nekadašnjeg američkog ministra pravde Roberta Kenedija i bratanac predsednika Džona F. Kenedija – Robert Kenedi Mlađi poručio je da Amerikance „lažu“ kada kažu da je sukob u Ukrajini problem za SAD.

„Mi smo u Ukrajini iz pravih razloga, jer podržavamo Ukrajince, navijamo za slabije. Moj sin Konor bio je u Ukrajini i borio se protiv Rusa, ali moramo da postavimo pitanje zašto smo mi u Ukrajini“, rekao je Robert F. Kenedi mlađi koji je juče objavio svoju kandidaturu.

Ako smo tamo da iscrpimo Ruse, kako je rekao ministar odbrane Lojd Ostin, ili da smenimo Vladimira Putina, što je rekao Bajden, onda mi koristimo Ukrajince kao pione, ubijamo ih u proksi ratu dve sile, poručio je on.

„Niko o tome ne govori, ali je poginulo 14.000 ukrajinskih civila, 300.000 vojnih lica. Rusi ubijaju Ukrajince u odnosu 7:1, 8:1 i oni to ne mogu da podnesu. Sve što nam govore o ovom ratu je laž“, rekao je Kendei Mlađi.

Kenedi je kritikovao administraciju zbog ukidanja bonova na hranu i socijalne zaštite za najsiromašnije Amerikancima, dok istovremeno šalje 113 milijardi dolara Ukrajini, prenosi RT Balkan.

Predsednički kandidat za 2024. tvrdi da zemlja spašava bankare i plaća za sukob koji ne može sebi da priušti. “Naša demokratija se pretvara u korporativnu plutokratiju”, poručio je Kenedi.
Iako nije favorit, istraživanje “Ju-Es-Ej Tudeja” i Univerziteta Safok pokazalo je da bi 14 odsto birača koji su 2020. glasali za Bajdena, sada glasalo za Kenedija.

Čemu služi ispupčenje na broju 5 na daljinskom?

Đoković i Dodik se potucali vaskršnjim jajima, pogledajte ko je pobijedio