in

Jeziva snimka upada Hamasa, otac spašava svoju kćerku svojim tijelom

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video upada Hamasa u Izrael, tačnije u izraelski grad Sderot, koji se nalazi tik uz granicu s Gazom.

Snimak sigurnosnih kamera iz Sderota datira iz 7. oktobra, istog dana kada je Hamas napao Izrael. Snimak jasno prikazuje dva Toyota vozila koja prevoze naoružane pripadnike Hamasa u grad.

Crni izraelski civilni automobil, u kojem se nalaze dve odrasle osobe i dvoje dece, sreće na kružnom toku kamionet pun naoružanih boraca Hamasa koji otvaraju vatru na automobil. Crni automobil sa porodicom napušta kružni tok, ali s druge strane ulice iz suprotnog pravca dolazi još jedan kamionet sa teroristima Hamasa.

Teroristi otvaraju vatru na automobil, a otac brzo izlazi iz vozila noseći malenu kćerku i kreće prema smeru iz kojeg je došao automobilom. Majka s drugim detetom beži u suprotnom smeru od supruga i, kako se čini, udaljava se od puta.

Kamionet sa borcima Hamasa se okreće na kružnom toku, a otac sa kćerkicom u naručju beži tim pravcem uz put i uskoro se suočava s teroristima Hamasa. Ponovo otvaraju vatru, a otac štiti svoju kćerku svojim telom.


Mandić na čelu Skupštine, njegova stranka van nove vlade

Otkazana MTV dodjela nagrada