in

Ilon Mask stao u odbranu ruskog naroda

Foto: Screenshot

Ilon Mask, osnivač Tesle, SpajsIksa i vlasnik Twittera, nazvao je “ludilom i okrutnošću” izjave američkog senatora Lindzija Grema, koji je smrt Rusa u sukobu u Ukrajini nazvao “najboljom investicijom Vašingtona”.

“To reći je ludost i okrutno od njega” napisao je na Twitteru, komentarišući objavu američkog preduzetnika Dejvida Saksa u kojoj je komentarisao snimak slavlja ruske omladine uz pesmu “Ja sam Rus”, pjevača Šamana, ističući da “maksimalan broj upravo ovih ljudi” senator SAD predlaže da se ubije.

Američki senator Lindzi Grejem je tokom sastanka s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u petak, 26. maja, izjavio da Amerika nikada nije trošila novac tako uspješno kao sada, jer Rusi “umiru”.

Agencija “Reuters” objavila je nakon toga da je kabinet Zelenskog montirao snimak sa Grejemom, izvukavši iz konteksta njegove riječi o smrti Rusa i “dobro potrošenom novcu”, stvarajući utisak da su one bile izrečene u nizu.

Predsjednik Istražne komisije Rusije Aleksandar Bastrikin ranije je naložio da se pokrene krivični postupak protiv američkog senatora Grejema zbog rusofobičnih izjava, prenosi “Informer”.

Kasnije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije objavilo potjernicu za američkim senatorom.

Dodik: Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH samo prvi korak

Bećirović poručio francuskoj ambasadorici da Šmit treba smijeniti Dodika