in

Holandija, Japan i Crna Gora svojim državljanima: Čim prije napustite Ukrajinu

Holandska vlada je savjetovala svoje državljane da što prije napuste Ukrajinu zbog bezbjednosne situacije, javila je danas holandska televizija BNR, pozivajući se na holandskog ambasadora u Ukrajini.

Holandija će premjestiti svoje diplomatsko predstavništvo iz Kijeva u Lavov na zapadu Ukrajine, izvjestila je BNR, prenio je Rojters.

I Japan je pozvao svoje državljane u Ukrajini da hitno napuste zemlju, navodi se u savjetodavnim smjernicama koje je objavilo japansko Ministarstvo spoljnih poslova.

Prema navodima ministarstva, oko 150 japanskih državljanina nalazi se u Ukrajini.

Predsjednik SAD Džozef Bajden sinoć je pozvao američke državljane da odmah napuste Ukrajinu i poručio da neće slati vojnike da spasu Amerikance koji budu bježali iz zemlje, ukoliko je Rusija napadne.

Američki Stejt department prethodno je pozvao Amerikance u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju zbog, kako tvrde, povećane pretnje od vojne akcije Rusije.

Zbog rastućih napetosti i nepredvidive bezbjednosne situacije, Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore obavijestilo je crnogorske državljane koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države.

“Naše državljane molimo da budu u stalnom kontaktu Ambasadom Crne Gore u Ukrajini”, navedeno je u saopštenju Ministarstva instranih poslova, prenijele su pogoričke “Vijesti”.

Sa osobljem crnogorskog diplomatskog predstavništva u Kijevu crnogorski državljani mogu da kontaktiraju putem telefona: +380 44 287-78-11, +380952323712 i mejla: [email protected], stoji u saopštenju.

Gradonačelnik Petrović obećao pomoć porodici Anić

Andrija Mandic

DF: Blokiraćemo cijelu Crnu Goru ako se napravi dil sa DPS-om