in

Hapšenje vozača iz BiH bio signal za policiju, pronašli 600 kilograma kokaina

Hapšenje vozača iz Bosne i Hercegovine (51) u čijem se tzv.“trojanskom kontejneru” krilo 19 krijumčara bio je jasan signal za nizozemsku policiju, koja je odmah krenula u akciju i u roku od par dana u luci Roterdam pronašla isporuku od 600 kilograma kokaina iz Ekvadora.

“Samo prisustvo tolikog broja sitnih dilera, pronađenih u kontejneru bh. vozača, a koji su obučeni da iznesu drogu iz prostora luke, bio nam je jasan signal da se u luci Roterdam sigurno nalazi neka veća pošiljka droge, koju je trebalo iznijeti van luke. Tada smo krenuli u akciju i skenirali sve i jedan kontejner u luci i pronašli 600 kilograma kokaina u kontejneru sa bananama koji je došao iz Ekvadora”, stoji u saopštenju nizozemskog tužilaštva, u kojem se dodaje da je droga pronađena preksinoć te da je već uništena.

Podsjetimo, pripadnici roterdamske policije i nizozemske carine prije par dana izveli su opsežnu akciju u luci Roterdam kada su u kontejneru koji je prevozio državljanin BiH pronašli 19 osoba, a koji su trebali da uđu u područje luke kako bi preuzeli isporuku droge.

Od 19 osoba, njih šest je nilo maloljetno, a najmlađi uhapšeni ima 14 godina. Među njima je bila i jedna djevojka.

Svi oni su bili sakriveni u tzv. “trojanskom kontejneru”, koji je obično prazan, a koji se koristi da se narko dileri prokrijumčare u luku odakle uzimaju isporuke droge koje se nalaze u drugim kontejnerima.

Nekada ovi dileri u tim kontejnerima provedu i po nekoliko dana, a onaj ko ih prevozi, obezbjeđuje im vreće za spavanje, higijenske potrepštine i hranu.

Hiljade policajaca na Trgu Krajine u Banjaluci

Baklje i vatromet obasjali Bijeljinu (VIDEO)