in

Greta Tunberg privedena u Liceratu

Klimatski aktivista Greta Tunberg bila je u grupi demonstranata koji su danas privedeni tokom protesta protiv kopanja uglja u rudniku u blizini rajnskog mjesta Licerat, saopštila je njemačka policija.

Tunbergova, koja se pridružila protestantima u petak, viđena je nakon privođenja dok je sjedila u velikom policijskom autobusu, prenio je Rojters.

“Greta Tunberg bila je dio grupe aktivista koji su pojurili ka platformi, nakon čega je bila zaustavljena i odvedena na proveru identiteta”, rekao je portparol policije Ahena, dodajući da je jedan aktivista skočio u rudnik.

Još nije poznato šta će se dogoditi sa njom i grupom s kojom je privedena, kao ni da li je aktivista koja je skočila u minu povređena.

Tunberg je 20-godišnjakinja, koja se od prošlog petka više puta pojavljivala na protestu u regionu Licerata, mjesta između Ahena i Dizeldorfa, nakon odluke da u tom selu počne iskopavanje lignita.

“Jednostavno ne možemo da prihvatimo da je energetskoj kompaniji RVE dozvoljeno da sklapa poslove sa njemačkom vladom i time ugrožava živote bezbroj ljudi”, rekla je Tunberg.

Otkriveno zašto je „Mekdonalds” napustio BiH

Višković: Vlada će donijeti odluku o najnižoj plati, ako to ne uradi Ekonomsko-socijalni savjet