in

Grenel: Salivan i Blinken dali lažne informacije o srpskim trupama

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da su savjetnik za nacionalnu bezbjednost SAD Džejk Salivan i državni sekretar Entoni Blinken plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih trupa na administrativnoj liniji sa Kosovom.

Grenel je na društvenoj mreži “Iks” naveo da Blinken i Salivan nemaju “dodirnih tačaka sa Balkanom”, kao i da je broj srpskih vojnika u rejonu administrativne linije smanjen u odnosu na prošlu godinu, sa 14.000 na 7.500 vojnika.

“Džejk Saliven i Entoni Blinken juče su plasirali lažne informacije o srpskim trupama na granici sa Kosovom. Oni su tako van dodira sa Balkanom. Prošle godine je bilo 14.000 vojnika, danas 7.500 vojnika, a do ponedeljka će biti 4.000 srpskih vojnika na granici”, poručio je Grenel.

On je upitao zašto je administracija predsjednika SAD Džozefa Bajdena dostavila pogrešne informacije, i zbog čega je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju dozvoljeno da pređe crvenu liniju postavljenu 3. juna.

“Zašto je Bijela kuća Džozefa Bajdena lagala o nagomilavanju i zašto su postavili crvenu liniju 3. juna za Aljbina Kurtija i onda ga pustili da pređe tu liniju bez posljedica”, dodao je Grenel.

Grenel je zaključio da slabost izaziva haos.

Plastičnim pištoljem koji je kupio u BiH opljačkao tri banke u Švajcarskoj

Nakon pobjede Fico poručio: Slovačka ima važnije probleme od bavljenja Ukrajinom