in

“Ferero” se oglasio o gašenju tvornice zbog salmonele

Tvornica čokolade Kinder u Belgiji, koja je u vlasništvu “Ferera”, mora se zatvoriti nakon što je povezana s desecima slučajeva salmonele.

Belgijsko tijelo za bezbjednost hrane AFSCA takođe je naredilo povlačenje svih Kinder proizvoda proizvedenih u tvornici u belgijskom Arlonu.

Slučajevi sumnje na salmonelu povezani s Kinder čokoladom prijavljeni su u nekim zemljama, uključujući Hrvatsku, SAD, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Belgiju. “Ferrero” se izvinio i priznao propuste.

Oglasili se iz “Ferrer”a, izvinili se i priznali greške

U popodnevnim satima oglasili su se iz hrvatske podružnice “Ferrera”.

“U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u suradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svojem postrojenju u Arlonu, Belgija. Stupajući na snagu odmah, proizvodi Kinder Surprise 120 g, Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix 133 g, Kinder Surprise Maxi 100 g i Kinder Schoko-Bons, proizvedeni u Arlonu, povlače se”, stoji na početku.

“Ferrero priznaje da je bilo internih neučinkovitosti koje su dovele do kašnjenja u pravodobnom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je utjecalo na brzinu i učinkovitost istrage. Tvornica će se ponovno otvoriti tek nakon odobrenja nadležnih tijela. Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlonu, u Belgiji. Tvornica Arlon proizvodi oko 7% ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjoj razini. Na lokalnoj razini provest će se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda”, dodaje se.

“Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo”

“Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala maksimalna razina sigurnosti hrane i eliminirao rizik daljnje kontaminacije. Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno ispričati svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnutaka kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i poduzet ćemo sve potrebne korake kako bismo zadržali puno povjerenje naših potrošača”, stoji u objavi.

Policija zatvorila internet stranicu za prodaju droge i zaplijenila 23 miliona evra u bitcoinima

Iz Plivskog jezera izvučeno tijelo Milijane Perić iz Mrkonjić Grada