in

Eksplozija u vojnoj bazi u Iraku, Amerika i Izrael tvrde da ne stoje iza napada /video/

Jedna osoba je poginula, a osam je ranjeno u eksploziji koja je potresla vojnu bazu južno od glavnog grada Iraka, Bagdada, koju koriste iračke Narodne mobilizacione snage (PMF), izjavio je zvaničnik iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova. Vojska SAD i Izrael saopštili da ne stoje iza eksplozije u vojnoj bazi.

Vojni izvor je rekao da su u napadu koji se dogodio kasno u petak ranjena tri iračka vojna lica, prenose mediji Dva bezbednosna izvora rekla su za medije da je eksplozija posledica vazdušnog napada za koji se ne zna ko ga je izveo.

Prema tim izvorima, napad je bio usmeren na štab PMF-a u vojnoj bazi Kalso u blizini grada Iskandarije, oko 50 kilometara južno od Bagdada.

Vojska SAD i Izrael saopštili da ne stoje iza eksplozije u vojnoj bazi

Vojska SAD i Izrael saopštili su da ne stoje iza napada na vojnu bazu južno od glavnog grada Iraka, Bagdada, koju koriste iračke Narodne mobilizacione snage (PMF).

“SAD nisu izvele vazdušne udare u Iraku”, objavila je američka Centralna komanda dodajući da izveštaji da su američke snage izvele taj napad “nisu tačni”. Izraelski zvaničnik rekao je za američke medije da Izrael nije umešan u eksplozije u Iraku koje su se dogodile u petak uveče.

Međunarodne koalicione snage u Iraku, koje predvode SAD, takođe su saopštile da nisu izvele nikakve napade u Iraku.

Nijemci uhapsili braću iz BiH zbog šverca oružja

Jelena Trivić danas ulazi u banjalučki politički ring, najavljuje kandidaturu za gradonačelnika