in

Državljanin Srbije napao policajce u Beču, prijetio im da će ih ubiti

Policijska patrola bečke policijske stanice Funfhaus sinoć je imala prilično bizarnu intervenciju, koja je, na kraju, završena jednim hapšenjem i lakšim povredama, koje su zadobili policajci.

Naime, patrola je sinoć u 11:20 dobila dojavu o remećenju javnog reda i mira, ali ispred njih se odjednom pojavio državljanin Srbije (45), koji im nije dao da prođu te je počeo da snima policijski automobil svojim telefonom.

Čak i nakon što su policajci upalili rotaciona svjetla, 45-godišnjak se nije pomjerao, već je nastavio da ih snima. Kako prenose austrijski mediji, policajci su zatim izašli iz automobila s namjerom da ga legitimišu. On je odbio da se identifikuje, a zatim je počeo glasno da vrijeđa policajce, pa čak postao i agresivan.

Uprkos ponovljenim upozorenjima, nasilnik nije prestajao da vrijeđa policajce i ometa ih u radu, nakon čega su odlučili da mu stave lisice. Međutim, tek tada je postao agresivan, počeo je da ih udara, a čak im je zaprijetio da će ih ubiti.

Međutim, nakon što su ga konačno savladali, policija ga je privela u policijsku stanicu, a tek treba da bude saslušan. U ovom incidentu oba policajca, koja su bila u patroli, su lakše povrijeđena.

Galovej: Kosovo nije država, nikada nije ni bilo država

Istraživanje: Koliko dijete košta roditelje do 18. godine