in

Desetogodišnjak priznao da je ubio čovjeka prije dvije godine

Foto: Freepik

Desetogodišnji dječak iz američke države Teksas, koji je ispitivan zbog navodnih prijetnji ubistvom svog druga iz razreda, rekao je istražiteljima da je ubio čovjeka prije dvije godine bez ikakvog razloga, rekli su zvaničnici za sprovođenje zakona.

Prema zakonu Teksasa, dječak ne može biti optužen za taj zločin jer je u vrijeme kada je počinio ubistvo imao manje od 10 godina, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Dječak je rekao školskim zvaničnicima da je 2022. godine pucao i ubio čovjeka, saopštila je kancelarija šerifa za okrug Gonzales.

Kako je navedeno, dječak je dao istražiteljima informacije o ubistvu 32-godišnjeg Brendona O’Kvina Rasberija, 18. januara 2022. u Niksonu u Teksasu.

Ispričao je da je toga dana bio u posjeti svom djedu u parku za kampere u blizini gde je Rasberi živio i da je uzeo pištolj iz pregrade za rukavice u djedovom kamionu, ušao u kombi koji je pripadao Rasberiju, pucao u njega i ubio ga.

Takođe je naveo da nikada prije toga nije video Rasberija i da on nije uradio ništa što bi moglo da ga naljuti.

Istražitelji su 12. aprila u zalagaonici u obližnjem gradu pronašli pištolj koji je korišćen prilikom ubistva Rasberija, ali zbog toga što je dječak imao manje od 10 godina kada je počinio zločin ne može da bude optužen za ubistvo iz 2022. godine.

Dječak je optužen u vezi sa pretnjom upućenom drugu iz razreda i nalazi se u maloljetničkom pritvoru, gdje čeka početak suđenja.

Jelena Trivić danas ulazi u banjalučki politički ring, najavljuje kandidaturu za gradonačelnika

Grenel saglasan sa stavom centra “Simon Vizental” o Srebrenici