Danas je dan žalosti u Donjeckoj Narodnoj Republici. Lider DNR Denis Pušilin odao je poštu poginulima u jučerašnjem raketnom napadu Oružanih snaga Ukrajine na centar Donjecka, u kojem su nastradali civili. Pušilin je saopštio da su već otkrivena sva prezimena odgovornih za jučerašnji masakr.

„Juče su otkriveni podaci na osnovu toga što smo imali serijski broj rakete – kakva je jedinica bila, ko su komandanti, ko je izdao naređenje na licu mesta, da li je postojao odgovarajući dogovor, odnosno tim. Drugim rečima, sva prezimena odgovornih su utvrđena“, rekao je lider DNR.

Istovremeno, on je za televiziju „Rusija 24“ napomenuo da su jedinice DNR ozbiljno napredovale u Marijupolju tokom protekle noći. Pušilin je ranije saopštio da su snage DNR već blokirale sve isporuke oružja i tehnike u Marijupolj namenjene za ukrajinsku vojsku.

Podsetimo, u ponedeljak je u blizini zgrade Vlade u centru Donjecka oborena ukrajinska raketa „Točka U“, usled čega je preminulo 20 civila, među kojima je bilo i dece, a prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja DNR, ranjeno je 37 osoba, od kojih su hospitalizovane 23, a preminula 21 osoba. Juče je saopšteno da je ranjeno 28 civila i preminulo 20 ljudi.

S tim u vezi, Narodna milicija DNR saopštila je juče da je došla do laptopa ukrajinske vojske na kome se nalaze podaci o ciljevima rakete „Točka U“. Među ciljevima je zgrada Vlade, Radio-televizijski centar i Vojni komesarijat.Izvor:
Share.