in

Četiri zemlje zadale težak udarac Zelenskom

Foto: Depositphotos

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je odluka o ograničenju uvoza ukrajinskog žita težak udarac za Volodimira Zelenskog.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je odluka Slovačke, Poljske, Mađarske i Bugarske po pitanju ograničenja uvoza ukrajinskog žita težak udarac na režim ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

“Zapadni mediji već su počeli da pišu o tome da je bezuslovna podrška Kijevu od država istočne Evrope već skoro iscrpljena, što preti da postane drastični finansijski udarac na režim Zelenskog”, istakao je on.

Ruski spoljnopolitički resor podsjeća i da Rumunija takođe planira da preduzme slične mere, dok se očekuje i da u taj “crni spisak” budu dodati i drugi poljoprivredni proizvodi.

“Očigledno je da sistem evropskog koridora solidarnosti prema poljoprivrednim proizvodima iz Ukrajine ima ozbiljne rupe”, ocenjuje se.

Moskva je ujedno poručila Evropi da iskoristi preostalih 18 dana do isteka prehrambenog sporazuma da ispuni sve uslove kako bi se stekli uslovi za njegov produžetak, a pre svega to se tiče izvoza ruskih proizvoda i đubriva.

Dosadašnji odbornici PDP-a u Derventi prešli u Narodni front

Zvaničnici Srpske na prikazu sposobnosti Vojske Srbije