in

Bajden: Pretpostavljam da će Putin krenuti na Ukrajinu, to će imati razorne posljedice

Foto: Depositphotos

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je na pres konferenciji u Bijeloj kući povodom prvih godinu dana na predsjedničkoj funkciji da je to bila godina izazova i napretka, ukazujući da će ukoliko Rusija krene na Ukrajinu to imati razorne posljedice.

On je rekao da će Moskva, ako, kako je naveo, “izvrši invaziju na Ukrajinu”, snositi odgovornost, prenosi AP.

“Pretpostavljam da će Putin krenuti ka Ukrajini”, kazao je američki predsjednik, dodajući da bi totalna invazija na tu zemlju, međutim, izazvala odgovor koji bi skupo koštao Rusiju i njenu ekonomiju.

Bajden je naveo da vjeruje da Rusija priprema akciju u Ukrajini, iako smatra da Putin još nije donio konačnu odluku.

Američki lider je sugerisao da će ograničiti pristup Rusije međunarodnom bankarskom sistemu ukoliko izvrši invaziju na Ukrajinu.

Govoreći o pandemiji, on je kazao da je svjestan da su Amerikanci frustrirani zbog čitave situacije i njenih posljedica po ekonomiju.

“Poslije gotovo dvije godine fizičkih, emotivnih i psiholoških posljedica ove pandemije, to je za mnoge od nas bilo suviše da se podnese”, kazao je Bajden, prenosi AP.

“Neki ljudi mogu da nazovu ono što se sada događa ‘novom normalnošću’, ali ja to zovem poslom koji još uvijek nije završen. Stvari će postati bolje”, naglasio je američki predsjednik.

Bajden je istakao da će SAD istrajati sa naporima vezanim za vakcinaciju protiv virusa korona, pošto se pokazalo da ta praksa deluje, prenio je Rojters.

Bajden je dodao da se SAD neće više vraćati zaključavanjima i zatvaranju škola, kao i da novi, omikron soj nije uzrok za paniku.

Sud Australije objavio razloge za deportaciju Ðokovića

Kriptovalute u BiH rudare i penzioneri, učitelji i popovi