in

Američki milioner proglašen krivim za ubistvo, nakon 39 godina slučajno otkrio zločin

Američki milioner Robert Durst na sudu u Los Anđelesu proglašen je juče krivim za ubistvo najbolje prijateljice Suzan Berman 2000. godine, zbog čega mu prijeti doživotni zatvor, a povezuje se s još dva ubistva u proteklih 39 godina.

Durst (78), član jedne od najbogatijih njujorških porodica, koji se nalazio u zatvoru tokom suđenja, nije bio prisutan na čitanju presude jer je u izolaciji nakon što je bio u kontaktu sa zaraženim virusom kovid 19, a sud će mu izreći kaznu 18. oktobra, prenosi Rojters.

On je slučajno priznao tri stara slučaja nerazriješenih ubistava tokom snimanja dokumentarnog filma HBO-a iz 2015. godine, tako što je dok je još nosio mikrofon nakon intervjua snimljen kako u toaletu sam sebi mrmlja u bradu: “Što sam učinio? Ubio sam ih sve”.

Tužitelji su Dursta, kojem prijeti doživotni zatvor opisali kao bogatog i “narcisoidnog psihopatu”, a optužen je da je ubio Bermanovu metkom u glavu kako bi prikrio nestanak svoje žene Ketlin, u Njujorku 1982. godine.

Durstu se sudi samo da je ubio Bermanovu u njenoj kući u Kaliforniji, a sumnjiči se i za ubistva supruge i bivšeg susjeda koja su se dogodila u posljednjih 39 godina.

Iako je godinama bio osumnjičen za nestanak supruge, 29-godišnje studentkinje medicine, nikad nije podignuta optužnica.

Tužioci tvrde da je on ubio suprugu, a da je 18 godina kasnije odlučio da ubije Berman jer je otkrila drugima da mu je pomagala da prikrije taj zločin. Tokom suđenja Durst je povezan i ubistvom susjeda Morisa Bleka u Teksasu 2001.

Durst je u tom slučaju oslobođen optužbe za ubistvo, iako je priznao da je raskomadao Bleka i bacio njegove ostatke nakon što je slučajno pogođen.

Unuk osnivača jedne od vodećih kompanija za nekretnine u Njujorku, uhapšen je dok je ulazio u hotel u Nju Orleansu gdje je bio prijavljen pod lažnim imenom, samo nekoliko sati prije emitovanja posljednje epizode dokumentarca HBO, bez kojeg, po riječima tužioca ne bi bilo ni osuđujuće presude.

Objavljen snimak incidenta na banjalučkoj raskrsnici

Mihajlović otkrio: Pehar iz Barija smo polupali, na “Marakani” nije original