in

Administracija SAD vjeruje da su napad na Kremlj izveli Ukrajinci

Američka administracija vjeruje da je napad dronom na Kremlj početkom maja izvela ukrajinska obavještajna agencija, prenio je New York Times citirajući izvore.

Prema njujorškom listu, “američke obavještajne agencije ne znaju koja jedinica je izvela napad”, i nije jasno da li je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski bio upoznat sa operacijom, prenijele su agencije.

“New York Times” je naveo da su “neki američki zvaničnici u početku mislili da je napad inscenirala ruska vlada”, ali da su poslije napada “SAD presrele razgovor u kojem se čuju ruski zvaničnici kako pričaju o preliminarnoj istrazi Moskve o napadu”.

“U tim razgovorima, ruski zvaničnici djeluju da su iznenađeni upadom dronova i okrivljuju Ukrajinu. Američki zvaničnici su rekli da im je ovaj obavještajan podatak pomogao da se uvjere da napad nisu izveli Rusi”, navodi američki list.

Pres služba ruskog predsjednika saopštila je da je Ukrajina pokušala da dronovima napadne rezidenciju Vladimira Putina u ranim jutarnjim časovima 3. maja, a da je ruska vojska uspješno neutralisala dva drona koja su ciljala Kremlj i da Putin nije povrijeđen.

SIPA sprovodi akciju Skver: Pretresi na više lokacija

Detalji velike policijske akcije u BiH: Na meti advokati i notari