in

Zupur: Predstavljene mogućnosti semberske privrede

Organizator Semberskog sajma mesa Milenko Zupur izjavio je da se ovom manifestacijom žele predstaviti mogućnosti, kako semberske privrede, tako i proizvodnje mesa kao osnovne namirnice za život i ishranu ljudi.

“Semberski sajam mesa je proizašao iz ideje da se na jednom mjestu pokušaju predstaviti mogućnosti Bijeljine, Semberije i šireg okruženja kada je riječ o proizvodnji hrane, a posebno mesa i mesnih prerađevina”, rekao je Zupur prije otvaranja manifestacije.

On je naglasio da, nažalost, kao i u svakoj drugoj, i u proizvodnji mesa ima problema sa kojima se proizvođači susreću i zato je Sajam prilika da se ukaže na njih i pokuša naći rješenje.

“Sajam je prilika da se privrednici upoznaju i sklope nove projekte. Na sajmu imamo i demonstraciju svinjokolja i pripreme zimnice… Na Sajmu je moguće po povoljnim cijenama kupiti proizvode domaćeg, semberskog, kontrolisanog i ispravnog mesa”, napomenuo je Zupur.

Zupur, koji je na početku obraćanja zamolio za minut ćutnje pokojnom gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću koji je nesebično podržavao ovu manifestaciju od početka, zahvalio je i sadašnjoj Gradskoj upravi za materijalnu i moralnu podršku u organizovanju Sajma.

Šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović naveo je da je Semberski sajam mesa okupio više od 40 izlagača, te pohvalio organizaciju ove manifestaciju, na kojoj mogu da pozavide i razvijenije zemlje.

On je napomenuo da je grad Bijeljina uvijek tu da podrži ovakve manifestacije i poljoprivrednike.

Cica Krajišnik, iz “Cicine radionice” čiji je štand posjetio i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, predstavila je na Sajmu sir “čobančica” koji je još prije rata pravila njena majka.

“Sirevi su zdravi, posebno za kosti i zube. Tu su raznovrsni ukusi, pa je tako u ponudi i sir u maslinovom ulju, oplemenjen začinima i ljekovitim biljem”, rekla je Krajišnikova.

Otvaranju Semberskog sajma mesa prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Izvor: Srna

Semberski sajam mesa – prepoznatljiv brend Semberije i Republike Srpske

Gradonačelnik Petrović sa gradonačelnicima francuskih gradova razgovarao o uspostavi saradnje​