in

Zlatko Krmpotić napustio Zvijezdu 09

Zlatko Krmpotić, trener koji je sa juniorima Zvijezde 09 izborio nastup u Ligi šampiona protekle sezone, čime je postigao najveći uspjeh u istoriji kluba, napustio je ovaj klub.

Krmpotić je ove sezone prekomandovan u seniorski sastav nakon uspjeha sa juniorima, počeo je pripreme za proljetni dio, ali je juče spakovao kofere i otišao iz kluba.

– Ponosan sam na period koji sam proveo u Zvijezdi 09 i rezultate koje sam postogao sa mojim mladim igračima. U konkurenciji mnogo bogatijih klubova u BiH, koji iza sebe imaju i vešedecenijsku tradiciju uspjeli smo osvojiti prvenstvo BiH i po prvi put nastupiti u Ligi šampiona. Biti ispred Sarajeva, Željezničara, Borca, Slobode i drugih bh velikana nije mala stvar i još jednom ponavljam ponosim se tim. Međutim, kada je riječ o seniorskom sastavu koji sam preuzeo ove sezone, došlo je do određenih razmimoilaženja sa rukovodstvom u razmišljanju kada je rad u klubu. Imao sam samo 14 igrača na raspolaganju za, a to je nedovoljno da bi se igrala Prva liga RS. U takvim uslovima nisam više mogao raditi tako da sam odlučio napustiti klub. Zvijezdi 09 želim svu sportsku sreću i da ostvare sve svoje ambicije, rekao je Krmpotić za naš portal nakon odlaska iz Zvijezde 09.

Krmpotić je rođen 1986. godine, sin je nekdašnjeg igrača Crvene Zvezde, Zlatka Krmpotića, a igračku karijeru počeo je u Crvenoj Zvezdi, potom nastupao za Radnički iz Obrenovca, Dinamo iz Vranja, Voždovac i rumunski CSM. Trenersku karijeru započeo je u Crvenoj Zvezdi kao asistent Vladanu Milojeviću, a kasnije vodio omaldince ovog kluba sa kojima je osvojio titulu prvaka Srbije. U Zvijezdu 09 došao je 2020. godine sa kojom je igrao finale Kupa BiH i osvojio titulu Omladinske Premijer lige BiH. Na nedavno održanom izboru za najboljeg sportistu Grada Bijeljine, juniorska ekipa Zvijezde proglašena je za najbolji klub u prošloj godini na području ovog grada.

D. Tešić

 

Izvor: Bijeljina danas

PU Bijeljina: Prilikom pretresa pronađene opojne droge

Manji nameti privredi zamrzli bi divljanje cijena