in

Zlatan Lazarević: Stanivuković i Petrović u Pariz otišli su “na obuku i ispiranje mozga”

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u bijeljinskoj Skupštini grada Zlatan Lazarević smatra da su gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine Draško Stanivuković i LJubiša Petrović u Pariz otišli su “na obuku i ispiranje mozga” sa temom da je unitarna BiH jedino pravo rješenje za njenu budućnost, što i Bošnjaci žele još od maja 1992.godine.

Lazarević smatra da Petrović i Stanivuković nemaju godina, niti iskustva da bi uopšte bili svjesni u šta su uvučeni i kakve će posljedice vući za sobom godinama, dok koristi za Banjaluku i Bijeljinu od njihove posjete Parizu vidi samo dobro plaćene dnevnice i trošak u budžetu ova dva grada.

On je ukazao da je opozicija u Republici Srpskoj zbog prevelike želje za vlašću sve stavila na kocku, te su i “momci koji su izabrani da razvijaju Banjaluku i Bijeljinu” odavno uplivali u projekte međunarodne zajednice koji najmanje imaju veze sa onim za šta su izabrani.

“Počeli su sa prijemom gradonačelnice Sarajeva /Benjaminom Karić/ u Banjaluci, pa ugošćavanjem srpskog dželata Šefika DŽaferovića u Bijeljini, a juče su otišli korak dalje posjetom Parizu. Dva gradonačelnika, sa jasnim opisima poslova kojim treba da se bave – otišli su u diplomatsku posjetu sa sestrom iz Sarajeva i bratom iz Mostara, iako to nema veze sa njihovim gradonačelničkim zadacima”, naveo je Lazarević u pisanoj izjavi.

Lazarević ističe da Petrović i Stanivuković onog za šta su izabrani rijetko kad imaju vremena i da se sjete, a kamoli da se bave svojim definisanim obavezama.

“Očigledno je da su im Banjaluka i Bijeljina zbog `viših ciljeva` posljednja rupa na svirali. Vjerovatno misle da će lokalne zajednice same po sebi da se održavaju, a za ono što se ne stigne uvijek mogu da se optuže skupštinsku većinu”, rekao je Lazarević.

Stanivuković i Petrović borave u Parizu gdje će učestvovati na Pariskom mirovnom forumu.

Izvor: Srna

Pokrenuta istraga protiv generalnog direktora FK “Partizan”

Petrović: Saradnja gradova način za prevazilaženje granica