in

Zbog problema u isporuci toplotne energije, Bijeljincima manji računi za februar

Svi korisnici Gradske toplane u Bijeljini dobiće popust na račune za isporuku toplotne energije od 10 odsto, zbog problema zabilježenih u isporuci proteklih dana, rekao je danas direktor Gradske toplane Rade Hadži-Stević.

To nije slučaj samo za ovaj posljednji kvar, 31. januar i 1. februar, već je bilo i prethodnih dana, kada je rađeno na jednom kotlu, rekao je Hadži-Stević i dodao da se na taj način pokušavaju odužiti građanima.

On je naveo da je najveći problem bilo lociranje kvara, na trasi glavnog toplovoda u Ulici majora Dragutina Gavrilovića.

Hadži-Stević je rekao da su u otklanjanju posljednjeg velikog kvara veliku pomoć pružili radnici “Vodovoda i kanalizacije”, kao i bijeljinske Teritorijalne vatrogasne jedinice te zahvalio i građanima za razumijevanje.

– Ni ova godina nije bila izuzetak kada je riječ o kvarovima u Toplani – rekao je Hadži-Stević na konferenciji za novinare i dodao da je preduzeće suočeno sa nasljeđenim problemima, poput dugova od oko milion KM.

Hadži-Stević kaže i da će sezona grijanja, koja zvanično traje do 15. aprila, biti produžena koliko god bude trebalo i to neće biti fakturisano te dodaje da će cijena za grijanje do kraja ove sezone ostati ista.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je radnicima koji su radili na otklanjanju posljednjeg kvara na toplovodnoj mreži, a građanima za strpljenje i pojasnio da će umanjenje biti obračunato na računu za februar.

On je rekao da ga ljuti, kako je naveo, plasiranje lažnih informacija na društvenim mrežama, koje se odnose na “dijeljenje grijnih tijela” tokom kvara.

 

Izvor: Srna

Bijeljina: Pred Gradskom izbornom komisijom izazovna godina

Medvedev se povukao, Đoković ostaje prvi